+421 948 030 923 | info@minalox.sk
  • Home
  • blog o svetle
  • Bazénové osvetlenie: elegantné a funkčné riešenie pre Váš exteriér

Bazénové osvetlenie: elegantné a funkčné riešenie pre Váš exteriér

 

Bazénové osvetlenie je kľúčovým prvkom, ktorý pridáva estetickú hodnotu a zlepšuje bezpečnosť a funkčnosť vášho bazéna. Pri správnom výbere a umiestnení osvetlenia môže váš bazén žiariť nielen cez deň, ale aj v noci. Pozrime sa na niekoľko dôležitých aspektov bazénového osvetlenia a ako môže obohatiť váš vonkajší priestor.

 

Výhody bazénového osvetlenia

 

Elegantný a moderný dizajn

Osvetlenie bazéna je skvelý spôsob, ako dodať vášmu exteriéru eleganciu a vytvoriť moderný a originálny priestor. Najtradičnejšou voľbou sú zapustené svietidlá, ktoré nielen vyzerajú dekoratívne, ale sú tiež praktické na večerné kúpanie. Tieto svietidlá sú nielen estetické, ale tiež zabezpečujú bezpečnosť tým, že osvetľujú celý priestor bazéna a jeho okolie.

 

Teplota chromatickosti

Pre bazény s bielou alebo modrou farbou sa odporúča osvetlenie s teplotou chromatickosti medzi 4000-4500K. Táto teplota vytvára príjemné a prirodzené svetlo, ktoré zdôrazňuje čistotu a hĺbku bazéna. Studené farby sú obzvlášť vhodné na vytvorenie osviežujúcej a relaxačnej atmosféry.

 

Optimálne umiestnenie a počet svietidiel

Správne umiestnenie svietidiel je kľúčové pre dosiahnutie rovnomerného osvetlenia bez nežiadúceho oslnienia. Svietidlá by mali byť umiestnené vo výške 50 až 70 cm pod hladinou vody, čo zabezpečuje optimálne chladenie a osvetlenie priestoru. Odporúča sa umiestniť svietidlá na steny bazéna, ktoré efektívne osvetlia celý bazén aj jeho dno. 

Bezpečnosť a technické parametre

Bezpečnosť je pri inštalácii bazénového osvetlenia na prvom mieste. Všetky svietidlá by mali mať stupeň ochrany IP68, čo zabezpečuje ich vodotesnosť a odolnosť voči vlhkosti. Moderná LED technológia tiež ponúka možnosť stmievateľnosti pomocou PWM, čo umožňuje plynulé nastavenie jasu a úsporu energie.

 

Ako vybrať správne osvetlenie pre Váš bazén

 

Pri výbere správneho osvetlenia pre váš bazén je dôležité zohľadniť niekoľko faktorov:

Veľkosť a tvar bazéna: Tieto aspekty ovplyvňujú počet a umiestnenie svietidiel.

Farba a materiál bazéna: Svetlá by mali byť v súlade s celkovým dizajnom a farebným schémom bazéna.

Funkčnosť a účel: Zvážte, akým spôsobom bude bazén využívaný a aké osvetlenie bude najvhodnejšie pre vaše potreby.

 

Záver

Osvetlenie bazénov od MINALOX prináša nielen estetické vylepšenie, ale tiež zabezpečuje bezpečnosť a funkčnosť vášho bazéna. Správna voľba svietidiel, ich umiestnenie a počet sú kľúčovými faktormi pre dosiahnutie optimálneho osvetľovacieho efektu. Pre viac informácií a výber správneho osvetlenia navštívte naše stránky MINALOX a objavte širokú ponuku osvetľovacích riešení.

 

Vytvorte si moderný a bezpečný bazénový priestor s MINALOX!

Podobné príspevky

Jaskynný efekt
Jaskynný efekt
Je pre nás neprirodzený a nepríjemný, no predsa sa s ním stretávame – čo to je a ako sa mu vyvarovať?  Je pre nás ne...
Čítať viac
Ovplyvňujú naše zdravie aj planétu, viete čo je to svetelný smog a svetelná hygiena?
Ovplyvňujú naše zdravie aj planétu, viete čo je to svetelný smog a svetelná hygiena?
Ovplyvňujú naše zdravie aj planétu, viete čo je to svetelný smog a svetelná hygiena? Majú výrazný vplyv na naše zdrav...
Čítať viac
Viete, čo je to cirkadiánne osvetlenie?
Viete, čo je to cirkadiánne osvetlenie?
Využite potenciál svetla a jeho zdravotné benefity naplno! Aj keď si to mnohí z nás neuvedomujú, svetlo má obrovský d...
Čítať viac
Máte správne nastavený cirkadiánny rytmus?
Máte správne nastavený cirkadiánny rytmus?
Všetko, čo sa deje v našom organizme, či už na úrovni tela, alebo na úrovni mysle, má svoj dôvod. Náš organizmus je n...
Čítať viac

Zanechať komentár
Naspäť hore